AAU logo

Ophold på et andet universitet/en anden institution

SIDST OPDATERET 1. OKTOBER 2018

Bemærk venligst, at School of Engineering and Science pr. 1. oktober 2018 er nedlagt pga. en organisationsændring i AAU. Dokumenterne på hjemmesiden vil ikke blive opdateret efter 1. oktober, men de vil være tilgængelige i en overgangsperiode.

 

Som studerende på Aalborg Universitet har du gode muligheder for at tage et ophold på et andet universitet (i Danmark eller i udlandet) som en integreret del af din uddannelse.


Ophold på et andet universitet

Første skridt i processen med at forberede et ophold på et andet universitet er at undersøge, hvor du ønsker dit ophold. Du kan søge i Aalborg Universitets samarbejdsaftaler i International Kontors database.Internationalt Kontors hjemmeside kan du desuden finde guides og information om udlandsophold.

Du kan desuden få rådgivning i dit eget studienævn og hos den decentrale studievejleder.


Studerende på AAU Aalborg

Som studerende på campus i Aalborg skal du kontakte Internationalt Kontor via mailadressen: outgoing-student@adm.aau.dk, når du har fundet et universitet, du ønsker ophold på.


Studerende på AAU København (Cph)

Som studerende på AAU Cph skal du sende en mail til goingabroad@cph.aau.dk. Herefter modtager du den rette aftaleblanket samt vejledning til udfyldelse og returnering af aftalen.


Studerende på AAU Esbjerg

Som studerende på AAU Esbjerg skal du kontakte Mette Skjød Hartvigsen, msha@staff.aau.dk. Mette kan vejlede dig og hjælpe dig videre i processen.


Eksempler på udlandsophold

På nedenstående links kan du finde eksempler på ophold fra dit studienævn. 

Studienævnet for Byggeri og Anlæg – Structural and Civil Engineering
Studienævnet for Energi – Mechatronic Control Engineering
Studienævnet for Industri og Global Forretningsudvikling - Electro-Mechanical Systems Design
Studienævnet for Kemi, Miljø og Bioteknologi - Biotechnology
Studienævnet for Matematik, Fysik og Nanoteknologi – Matematik-Økonomi

Du kan se yderligere samarbejdsaftaler i Internationalt Kontors database.


Forhåndsmerit og merit

Hvis du skal studere ved et andet universitet, skal du i god tid forinden søge studienævnet om forhåndsmerit for dine valgte kurser.

Læs mere her.


Mød en studerende, der har været på udlandsophold

Mød Esben, der har været på studieophold på Delft University i Holland.

 

 

SIDST OPDATERET 1. OKTOBER 2018

Bemærk venligst, at School of Engineering and Science pr. 1. oktober 2018 er nedlagt pga. en organisationsændring i AAU. Dokumenterne på hjemmesiden vil ikke blive opdateret efter 1. oktober, men de vil være tilgængelige i en overgangsperiode.

 

Virksomhedsophold foregår på kandidatuddannelsens 3. semester. Du kan finde retningslinjer og aftaleskabelon her:

Bemærk, at universitetets standardaftaler Hemmeligholdelsesaftale om studenterprojekt eller Hemmeligholdelses- og rettighedsaftale om studenterprojekt skal benyttes og underskrives før virksomhedsopholdets begyndelse.

I følgende brochure kan du læse mere om udbytte og forventninger ved et projektorienteret forløb samt finde gode råd til planlægningen af forløbet:

De engelske versioner af dokumenterne findes på en.ses.aau.dk.

Til studerende og ansatte