AAU logo

Campusser

Aalborg Universitet (AAU) har, som navnet lyder, hovedcampus i Aalborg med omkring 17.000 studerende. Campus i København har omkring 3.200 studerende, og campus i Esbjerg har over 500 studerende.

Campus Aalborg (AAU)

Med sine over 17.000 studerende sætter Aalborg Universitet sit særlige præg på Aalborg by, som er Danmarks fjerde største by. De studerende udgør op mod 10 % af byens befolkning, og det gør byen til en attraktiv uddannelsesby.

Universitets hovedcampus er placeret i Aalborg Øst. Desuden har universitetet en række andre placeringer i Aalborg Midtby – blandt andet i Utzon centeret på havnefronten og i Aalborgs nye kulturcenter Nordkraft. 


Campus Esbjerg (AAU Esbjerg)

Fra primært at have været en industriby har Esbjerg i dag udviklet sig til også at være en studieby med bl.a. hele 2 universiteter og mere end 60 forskellige uddannelser.

Aalborg Universitet Esbjerg har fordelene ved at være et lille universitet og samtidig være en del af et stort universitet. Uddannelserne er koordineret således, at man som studerende kan skifte fra Aalborg til Esbjerg eller fra Esbjerg til Aalborg uden ekstra studietid.

Aalborg Universitet Esbjerg har et ganske tæt samarbejde med det omgivende samfund om projekter, virksomhedsophold og jobmuligheder.

Aalborg Universitet Esbjerg har over 500 studerende og omkring 100 ansatte. Det giver et godt studiemiljø, hvor de fleste studerende og undervisere kender hinanden på tværs af både retninger og årgange.
 

Campus København (AAU-Cph)

Aalborg Universitet Københavns campus er centralt placeret i Københavns Sydhavn og har næsten 3.200 studerende, ca. 500 forskere og ph.d. studerende og flere innovative virksomheder.

AAU-Cph's nye campus ligger i bygninger, der er designet til at optimere gruppearbejde, til at facilitere mødet mellem mennesker og netværksdannelse. Alle studerende på AAU-Cph har adgang til velindrettede studiepladser og undervisningslokaler samt, for de eksperimentelle fag, veludstyrede laboratorier.

Innovation og entreprenørskab er tænkt bredt med i alle AAU-Cph's aktiviteter. Campus rummer flere opstartsvirksomheder, der samarbejder med både forskere og studerende på campus. På AAU-Cph er innovation anvendelse af viden til at skabe værdi. Derfor er der en lokal afdeling af AAU Innovation på AAU-Cph.